Мадрид - Москва: було чи не було?

14 ЛИСТОПАДА 2017 21:58

Напередодні в Брюсселі міністри оборони і закордонних справ Іспанії заявили про втручання груп з Росії в хід референдуму про відділення Каталонії від Іспанії. На їхню думку, це було зроблено з метою дестабілізації держави. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Як пояснили міністри, в соцмережах були виявлені фальшиві облікові записи, профілі власників яких частково обслуговувалася в росіян, а частково в Венесуелі.

За словами глави іспанського зовнішньополітичного відомства, ці акаунти були створені для поширення інформації, перебільшувати значення і переваги відділення Каталонії від Іспанії. За словами міністра, ця тема зачіпалася в діалозі з Кремлем. А глава іспанського оборонного відомства Марія Долорес де Коспедаль підкреслила, що групи, про які йде мова, намагаються домогтися нестабільності в Європі, і що борг іспанців - надати розголосу цю інформацію.

У вівторок прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой фактично дезавуював заяви свої підлеглих, повідомивши, що він «не бачив ніяких доказів того, що було російське втручання в каталонську політичну ситуацію».

Самі лідери Каталонії заперечували, що передбачуване російське втручання в хід референдуму зіграло хоч якусь роль.

Світ, 14.11.2017 21:58