Фото: Олександр Камишін

Махінації з ремонтом укриттів у Києві: підрядника й начальника РДА підозрюють на розкраданні 800 тис. грн

У Києві повідомили про підозру начальнику Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА та підряднику. Вони розтратили 800 тисяч гривень бюджетних коштів, які виділяли на капітальний ремонт укриття.

Про це повідомили в прес-службі Офісу генерального прокуратура.

За даними слідства, вони мали відремонтувати найпростіше укриття для населення на території Святошинського району міста Києва. Під час проведення огляду об'єкта правоохоронці зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт та використання легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості.

"Їх підозрюють у розтраті та привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час капітального ремонту укриття на території міста Києва (ч. 5 ст. 191 КК України). Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів", — повідомляють у генеральній прокуратурі.

Відзначимо, раніше міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін демонстрував укриття, на яке загалом витратили 1.3 мільйона гривень.

"Із цікавого. Побачив перше свіжо відремонтоване укриття. 1,3 млн грн за ремонт 103 м2 укриття. Це з тих 1,2 млрд про виділення яких казав наш мер Кличко", — написав він у Telegram.

Нагадаємо, раніше правоохоронці повідомили про підозру керівнику підрядної організації, який заволодів бюджетними коштами під час ремонту укриттів у школах Києва. На оборудках він заробив понад мільйон гривень.

Додамо, у Києві планують оснастити близько трьох тисяч укриттів автоматизованою системою відкриття. Це потрібно для того, аби доступ до бомбосховищ під час повітряної тривоги був гарантованим. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 14:49