Майже половина жителів Росії схвалюють пакт Молотова-Ріббентропа

13 ВЕРЕСНЯ 2017 14:42

Як повідомляє TrueUA з посиланням на DT.UA, майже половина жителів Росії (45%) схвалюють пакт МОЛОТОВА-РІББЕНТРОПА про розподіл Східної Європи, свідчать дані опитування «Левада-центру».  

Засуджують пакт 17% росіян, а 38% сказали, що «нічого не знають про це», або не змогли відповісти.  

Росіяни із задоволенням згадують про те, як в серпні 1939 року сталінська Росія разом з гітлерівською Німеччиною розв'язали Другу світову війну.  

Чули про таємні протоколи до пакту МОЛОТОВА-РІББЕНТРОПА і впевнені, що вони дійсно були, 40% жителів Росії, ще 17% чули, але думають, що це фальшивка. Інші або не чули, або не змогли відповісти.  

Пакт МОЛОТОВА-РІББЕНТРОПА більш відомий в Європі як пакт СТАЛІНА-ГІТЛЕРА, був підписаний 24 серпня 1939 року. 1 вересня гітлерівська армія напала на Польщу із заходу, а 17 вересня сталінська армія – зі сходу.  

У травні президент Росії Володимир ПУТІН на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою МЕРКЕЛЬ заявив про те, що в пакті РІББЕНТРОПА-МОЛОТОВА «був сенс».   

МЕРКЕЛЬ відповіла, що «цей пакт був підписаний на протиправній основі, але, звичайно, Другу світову війну ініціювала націонал-соціалістична Німеччина».

 

Суспільство, 13.09.2017 14:42