Фото: Офіс президента України

Макрон попередив Європу про масштабну загрозу: президент Франції не згадав про РФ

Усі європейські держави перебувають у небезпеці через зростання ісламістського тероризму. Теракт, який відбувся 16 жовтня у Брюсселі, яскраве тому підтвердження.

Таку заяву під час візиту до албанської столиці Тирани зробив президент Франції Емманюель Макрон, пише Reuters.

"Ми знову побачили це вчора в Брюсселі. Всі європейські держави вразливі, і дійсно спостерігається сплеск ісламістського тероризму", — сказав президент Франції.

Макрон також висловив підтримку Бельгії, де напередодні стався теракт.

"Ми підтверджуємо нашу солідарність з нашими бельгійськими друзями", — додав він.

Теракт у Брюсселі 16 жовтня: що відомо

Ввечері 16 жовтня у Брюсселі сталася стрілянина, під час якої чоловіків застрелив двох людей. Як з’ясувалося, нападник вигукував "Аллах акбар" і був симпатиком ІДІЛ. Двоє загиблих виявилися шведськими футбольними фанатами. Схоже, що нападник умисно стріляв у них. Чоловік прибув на місце події та втік звідти на скутері. Вранці правоохоронці знешкодили підозрюваного у теракті у центрі Брюсселя: чоловіка виявили у брюссельській комуні Схарбек.

Міністр внутрішніх справ Бельгії Аннеліс Верлінден зазначила, що у чоловіка був при собі автомат. Федеральна прокуратура уточнює, що підозрюваного підстрелили, він перебував у реанімації.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що теракт у Брюсселі, внаслідок якого 16 жовтня загинули двоє шведських громадян, майже точно був спрямований проти самої Швеції та її народу. Стокгольм тепер уважніше стежити за особами, які проживають на цій території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 20:38