Маріуполь може зіткнутися зі смертоносними епідеміями: влада міста б'є на сполох

28 КВІТНЯ 2022 15:03

У знищеному російськими окупантами Маріуполі можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії з настанням спеки.

Про це повідомила Маріупольська міська рада, пише TrueUA.

Як зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко, у місті вже зараз температура повітря сягає 20 градусів. Тому скоро можуть виникнути епідемії – через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічного браку питної води та їжі.

За його словами, окупанти не можуть чи не хочуть забезпечувати населення елементарним і блокують всі спроби евакуації, тому люди приречені на хвороби та загибель.

"Холера, дизентерія та кишкова паличка. Близько 100 тисячам маріупольців загрожує смертельна небезпека не тільки через обстріли, а й нестерпні умови життя та антисанітарію... Зараз в зруйнованому Маріуполі середньовічні умови життя. Потрібна негайна та повна евакуація", – наголосив Бойченко.

Нагадаємо, що Маріуполь є стратегічним містом для Росії, оскільки його захоплення дозволить російським силам на півдні з'єднатися з військами на Донбасі. Це також дасть Росії доступ до ключового порту. Місто з 1 березня перебуває в облозі, росіяни постійно обстрілюють його, намагаючись взяти місто під свій повний контроль.

Суспільство, 28.04.2022 15:03