Маршал авіації Стюарт Пітч став наступним головою Військового комітету НАТО

19 ВЕРЕСНЯ 2017 17:30

Керівник британського генерального штабу, головний маршал авіації Великобританії сер Стюарт Піч був обраний новим головою Військового комітету НАТО, інформує TrueUA.

Генерал Петр Павел, нинішній голова Військового комітету, оголосив результати виборів, та зазначив: «Я вітаю з виборами головного маршала авіації Великобританії сера Стюарта Піча. Я впевнений, що його величезний досвід роботи на посаді начальника штабу оборони, так як і члена Військового комітету дозволить йому очолювати Комітет з великим умінням та дозволить надавати Північноатлантичній раді обґрунтовані та необмежені військові поради від Військового комітету.  Я бажаю йому успіхів на майбутній посаді, яку він очолить вже влітку 2018 року».

Виступаючи на виборах, головний маршал авіації сер Стюарт Піч зазначив, що це велика честь бути обраним новим головою Військового комітету.

«Ця посада є однією з найбільш важливих в НАТО, центральна для європейської безпеки. Мені не терпиться прийняти цей виклик в такий серйозний для НАТО час, коли альянс повинен бути модернізований, аби зіткнутися з новими і постійно мінливими загрозами, – зазначив Стюарт Піч. – Провівши останній рік на надзвичайно важливій посаді начальника штабу у Великій Британії, я впевнений, що готовий взяти на себе цей виклик. Я хотів би особисто подякувати всім, хто підтримав мене і голосував за мене на виборах».

Світ, 19.09.2017 17:30