Фото: Facebook Олексій Данілов

Медведчук запропонував Путіну план "другої України", — Данілов

На сьогодні у Кремлі починають розуміти, що не зможуть захопити Україну, тому проштовхують ідею "корейського сценарію". Автором і лобістом цього плану є Віктор Медведчук.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтервʼю ВВС News Україна.

"У Росії зараз стоїть завдання зробити так званий корейський варіант. Вони вже в Кремлі зрозуміли, що повністю захопити нашу країну не можуть, і вони зараз будуть робити "план Б", коли робитимуть так звану другу Україну",  — сказав Данілов.

За словами секретаря РНБОУ, Медведчук вважає себе професійною людиною по Україні, але він таким не є, він просто зрадник.

Що передбачає "корейський сценарій"

Після закінчення Другої світової війни Корейський півострів, що раніше входив до володінь Японії, було розділено на дві частини під адміністраціями СРСР та США. Умовна лінія поділу пройшла по 38 паралелі. Відтоді північна частина півострова — КНДР залишилася комуністичною, а південна — Південна Корея демократичною. Обидві країни мають напружені стосунки через різну ідеологію та державний устрій. Лідери КНДР систематично заявляють про готовність силою об’єднати обидві Кореї. Для цього витрачаються колосальні кошти на озброєння та створення ядерної зброї.

Нагадаємо, Данілов вже публічно відправляв заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва за курсом "російського військового корабля". Так він відреагував на слова російського політика про розділ України за принципом Північної та Південної Кореї. 

У РФ вже офіційно визнали, що не варто будувати ілюзій щодо легкого продовження війни в Україні

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 16.02.2023 11:27