Мей назвала ідею про повторний референдум щодо Brexit огидною

02 ВЕРЕСНЯ 2018 14:02

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей не піде на компроміси щодо виходу країни з ЄС, якщо вони не відповідають «національним інтересам» Сполученого королівства.

Про це політик заявила в своїй статті для The Sunday Telegraph, підкресливши, що має намір до кінця слідувати плану чинного уряду щодо Brexit.

Прем'єр також зазначила, що не допустить проведення ще одного референдуму по Brexit.

«Це буде огидна зрада нашої демократії», - вважає Мей.

Очікується, що Великобританія покине Євросоюз 29 березня 2019 року. Перед цим Лондон і Брюссель повинні узгодити і підписати відповідну угоду, проект якого британська влада представила в липні цього року.

«Ми хочемо вийти з вигідними умовами для всіх сторін, і ми впевнені, що можемо цього досягти. Але, звичайно, потрібно провести ще багато переговорів», - написала Мей.

План чинного уряду передбачає, що після виходу з Євросоюзу, королівство збереже єдиний ринок і митний союз з Євросоюзом, визнає юрисдикцію Суду ЄС на своїй території і буде слідувати загальноєвропейським стандартам і заходів регулювання в торговельній сфері.

Британські євро-скептики піддали документ жорсткій критиці. З їх точки зору такий вихід Великобританії з ЄС мало що змінить, тому необхідно настояти на більш жорсткому розриві з Брюсселем чи покинути співтовариство взагалі без узгодження з європейською владою.

Раніше через незгоду із занадто «м'якими» умовами виходу з ЄС уряд Мей покинули глава МЗС Борис Джонсон і міністр по Brexit Девід Девіс.

Крім того, в Британії набирає обертів кампанія «Голос народу» (The People's Vote) за участю деяких членів парламенту, що закликає до проведення другого референдуму щодо Вrexit.

Світ, 02.09.2018 14:02