Фото: АрміяInform

Мер Бахмута повідомив, скільки мешканців міста загинули від рук окупантів

З початку повномасштабної війни Росії в Україні у міст-фортеці Бахмут Донецької області загинули 204 цивільних мешканці. Серед вбитих окупантами людей — чотири дитини.

Про це повідомив у інтервʼю "Укрінформу" мер Бахмута Олексій Рева.

"Ми, бахмутяни, багато втратили. Але найстрашніші втрати — це людські життя. З початку війни поранень від мінно-вибухових травм зазнали 505 наших жителя, серед них 17 дітей. На жаль, 204 загинуло, серед них чотири дитини", — сказав політик.

За його словами, до російського вторгення в Бахмутській громаді мешкали близько 80 тисяч людей. При цьому 70 тисяч становило населення самого Бахмута.

Він додав, що станом на зараз у Бахмуті залишається близько 500 людей. Багато мешканців виїхали до інших регіонів України чи за кордон.

"Для підтримки наших земляків Бахмутською міською військовою адміністрацією було відкрито центри/осередки підтримки у Дніпрі, Києві, Харкові, Одесі, Полтаві, Кривому Розі, Жовтих Водах та Костянтинівці. У межах співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією ми також підтримуємо наших бахмутян, які тимчасово проживають у Кропивницькому", — додав Рева.

Нагадаємо, за даними Міноборони, Збройні сили України зупинили наступальний потенціал ворога на Бахмутському напрямку. Наразі українські військові фактично контролюють вхід у місто Бахмут. Водночас ворог продовжує здійснювати перегрупування і заміну своїх військ — замість "вагнерівців" заходять підрозділи регулярної армії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 01.06.2023 05:11