Фото: Telegram Ганни Маляр

ЗСУ контролюють вхід у Бахмут: у Міноборони розповіли про ситуацію у місті

Збройні сили України зупинили наступальний потенціал ворога на Бахмутському напрямку. Наразі українські військові фактично контролюють вхід у місто Бахмут.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Щодо Бахмутського напрямку, ми фактично з вами зупинилися на тій ситуації, коли більшу частину міста контролює ворог, але під контролем Збройних сил України на сьогодні залишаються околиці міста на південно-західній частині, там деякі об'єкти. І фактично ми контролюємо вхід у саме місто", — сказала Маляр.

Вона наголосила, що на цей час наступальну активність ворога по суті зупинено, проте "затишшя" немає.

"Насправді ворог збільшив кількість артилерійських обстрілів, тобто змінює інструменти. Кількість обстрілів порівнянна з тією цифрою, яка була під час найгостріших боїв у Бахмуті", — заявила вона.

Водночас ворог продовжує здійснювати перегрупування і заміну своїх військ — замість "вагнерівців" заходять підрозділи регулярної армії. 

"Здається, що затишшя, але насправді обидві сторони посилюються і готуються до того, що триватиме боротьба. Війна і боротьба за цей напрямок триває", — заявила Маляр.

Також вона зазначила, що окупанти намагаються зайняти проактивну позицію і змусити українські сили перейти в оборону. Заступниця міністра додала, що наразі обидві сторони накопичують сили та зміцнюються.

Нагадаємо, за даними Генштабу російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Українські військові відбили 16 ворожих атак на сході.

Також британські розвідники повідомили, що від початку травня 2023 року Росія стала менш зосередженою на власних військових цілях. РФ все більше поступається ініціативою у війні та реагує на дії України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 20:20