Фото: Вікіпедія

Мер Харкова після російських терористичних обстрілів міста пропонує перейменувати вулицю Пушкінську

Мер Харкова Ігор Терехов після російських терористичних обстрілів міста напередодні заявив, що вулицю Пушкінську потрібно перейменувати. Посадовець пропонує назвати її на честь видатного українського філософа, поета і педагога Григорія Сковороди.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін — це не про сучасну Росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди", — зазначив він.

Терехов пояснив, що така думка у нього з'явилася після того, як окупанти вкотре завдали жахливих ударів по Харкову.

"Ворог забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є", — наголосив посадовець.

Мер міста запропонував дати вулиці ім'я українського філософа та поета — Григорія Сковороди.

"Він учив нас цінувати життя та свободу кожної людини, і ці принципи є найкращою відповіддю на виклики, з якими ми зараз стикаємося", — підкреслив Терехов.

Нагадаємо, 24 січня у Харкові завершилися рятувальні роботи на місці ракетного удару по п'ятиповерхівці. Внаслідок атаки рашистів, яку вони здійснили 23 січня, загинуло 10 людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.01.2024 20:20