Мер Лондона Садік Хан. Джерело: Facebook

Мер Лондона змінив своє рішення щодо України, яке Борис Джонсон називав "дріб’язковим і безглуздим"

Мер Лондона Садік Хан вирішив змінити своє попереднє рішення та заявив, що підтримує відправлення Україні повнопривідних автомобілів. У столиці Великої Британії їх планували утилізувати.

Про це повідомив The Telegraph. Журналісти зазначили, що Хан звернувся до міністра транспорту Марка Харпера з проханням "дати можливість мешканцям Лондона й іншим людям на території всієї країни пожертвувати відповідні транспортні засоби Україні за допомогою схем утилізації".

"Це можна зробити найшвидше, змінивши національні правила щодо сертифіката про знищення, який потрібен як доказ того, що автомобіль остаточно здали на брухт, щоби замість цього забезпечити можливість експорту відповідних автомобілів в Україну через зареєстровану благодійну організацію або національну схему", — пояснив Хан у спеціальному листі.

Раніше мер столиці Великої Британії відмовлявся передавати Україні використані автомобілі, оскільки це нібито стало би шкідливим для лондонців в екологічному, економічному та соціальному плані.

Тоді Хан написав листа міському голові Києва Віталію Кличку, в якому заявив, що не дозволить відправити в Україну транспортні засоби, підготовлені до схеми утилізації Ulez.

Британські журналісти розповіли, що після цього Хана різко розкритикували представники ЗМІ та громадськості. Зокрема, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав таке рішення "дріб'язковим і безглуздим".

Нагадаємо, в листопаді стало відомо, що мільярдер Рінат Ахметов 2022 року, ймовірно, купив двоповерховий пентхаус у комплексі Chelsea Barracks у Лондоні. Його вартість — 122 мільйони доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.12.2023 15:53