На фото: Рінат Ахметов Джерело: Facebook.com

Олігарх Ахметов купив двоповерховий пентхаус у Лондоні вартістю понад $122 млн, — розслідування

Мільярдер Рінат Ахметов у 2022 році, ймовірно, купив двоповерховий пентхаус у комплексі Chelsea Barracks в Лондоні. Його вартість — 122 мільйони доларів.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на нове розслідування Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ). 

Зазначається, за результатами дослідження, у липні 2021 року Ахметов через зареєстровану на Британських Віргінських островах компанію, зобов’язався придбати двоповерховий пентхаус вартістю 122 мільйони доларів у комплексі Chelsea Barracks у Лондоні. Продаж відбувся у 2022 році. Ціна включає не лише пентхаус, але й кілька паркувальних місць та додаткові складські приміщення.

Варто зазначити, що придбав будинок мільярдер через офшорну фірму — свою, зареєстровану на Британських Віргінських островах, компанію Gelion Properties Ltd. 

За даними розслідувачів, які вивчили листування між співробітниками компаній Cypcodirect і кіпрського PwC з позначками "терміново" і "конфіденційно", компанія Gelion була використана для купівлі пентхауса, щоб забезпечити "конфіденційність" мільярдера.

Сам Ахметов не відповів на запитання ICIJ щодо придбання лондонського пентхауса через компанію Gelion. Також олігарх відмовився коментувати будь-які інвестиції або транзакції, які могли відбутися або не відбутися, а також їхній статус.

Нагадаємо, 8 липня Національний банк України застосував заходи впливу до трьох банків та 16 небанківських фінансових установ. Зокрема, оштрафовано "Перший український міжнародний банк", що є найбільшою фінансовою установою з приватним українським капіталом і належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.11.2023 19:06