Фото: defence24

Одна з країн хоче закупити для ЗСУ далекобійні ракети

Велика Британія має намір купити ракети великої дальності для Збройних сил України. Основними в списку є ракети з дальністю польоту від 100 до 300 км.

Про це пише видання Defence24.

Міноборони Великої Британії оприлюднило вимоги до ударних систем для України. Основними в списку є ракети, які можна запускати з землі та моря з корисним навантаженням від 20 до 490 кг і дальністю польоту від 100 до 300 км. 

Фінансувати закупівлю будуть зі спеціального фонду підтримки України, який був створений під керівництвом Великої Британії. Кошти в нього направили Ісландія, Норвегія, Швеція, Данія і Литва для закупівлі військового обладнання для України. Загальна сума становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів, з яких 200 мільйонів фунтів стерлінгів вже розподілені, в тому числі на БпЛА, розвідувальні системи і засоби ППО, а також запасні частини для військового транспорту.

Нагадаємо, Україна може отримати від Чехії більше танків, бойових машин піхоти та іншого озброєння. Країна ще має конкретні проекти, які можна швидко реалізувати і які входять до списку пріоритетних для нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2023 20:40