Фото: Defence Blog

Росія використовує ракети іранського виробництва, — Defence Blog

Російські війська використовували керовані ракети іранського виробництва для ударів по Україні. Ракети виявилися іранськими клонами російського протитанкових керованих ракет "Корнет" під назвою Dehlavieh.

Про це повідомляє Defence Blog.

За даними державних ЗМІ Ірану, Dehlavieh має ефективну дальність від 100 до 5500 метрів. Ракета стійка до всіх видів радіоелектронної боротьби завдяки використанню передової лазерної системи наведення.

Вона важить 22,7 кг, з яких 6,8 кг припадає на її двоступеневу бойову частину, і може пробивати 1200 мм броні. 

"Якщо для стрільби цією ракетою використовувати систему нічного бачення, її радіус дії зменшиться до 3500 метрів", — пояснюють експерти.

За даними Defence Blog, іранські протитанкові ракетні комплекси мають іншу колірну гамму пускових контейнерів, а тому їх легко відрізнити від "Корнетів" за червоною смугою на передній частині. У російських систем такого маркування немає.

Нагадаємо, російські кораблі переправляють велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів через Каспійське море. Іранським озброєнням поповнюють війська РФ, які воюють в Україні. Згідно з офіційними даними та документами, за останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів з Ірану в Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.04.2023 15:26