Мер Мукачева Андрій Балога. Джерело: mukachevo.net

Мер Мукачева Балога вийшов з-під варти під заставу у 30 млн грн, — ЗМІ

У четвер, 27 червня, Мер Мукачева Андрій Балога, якого підозрюють у махінаціях із землею, вийшов з-під варти. За нього внесли заставу.

Про це повідомив журналіст та депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола.

"Мер Мукачева Андрій Балога вийшов на волю, сплативши заставу в розмірі 30 мільйонів гривень", — написав він у своєму Telegram-каналі.

Скріншот Telegram-сторінки Віталія Глаголи

Скріншот Telegram-сторінки Віталія Глаголи

Цю інформацію також підтвердило "Суспільне", посилаючись на адвоката Балоги.

"Міського голову Мукачева Балогу, якого підозрюють у продажі земельної ділянки у центрі міста за заниженою ціною, випустять з-під варти під заставу", — йдеться у повідомленні.

За словами адвоката мера, заставу у розмірі 30 мільйонів гривень вже внесли.

Варто зазначити, що лише 26 червня міському голові Мукачева Андрію Балозі образи запобіжний захід. Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 мільйонів гривень застави, з покладенням відповідних процесуальних обов’язків. Посадовець перебував у СІЗО менше однієї доби.

Справа Андрія Балоги: що відомо

САП і НАБУ спільно з СБУ 24 червня 2024 року викрили міського голову та голову районної ради на Закарпатті на зловживанні службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки комунальної власності площею понад три гектари.

За даними слідства, міський голова Мукачева забезпечив прийняття на сесії міськради рішення про продаж ділянки у центрі міста приватному товариству, фактичним контролером якого є голова районної ради.  Крім того, з метою отримання "потрібної" експертної грошової оцінки ділянки власникам компанії-оцінювачки надали неправомірну вигоду. В результаті землю, ринкова вартість якої становить 84,6 мільйона гривень, продали усього за 9,6 мільйона гривень.

Збитки територіальній громаді становлять 74,9 мільйона гривень. 

Нагадаємо, восени 2023 року Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України проводили обшуки одразу в декількох відомих представників Закарпатської області. Зокрема, слідчі дії проводили і у будинку Андрія Балоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.06.2024 14:30