Меркель закликала покласти край «різанині» в Сирії

22 ЛЮТОГО 2018 15:23

За словами канцлера ФРН, країни ЄС повинні ясно засудити вбивство мирних жителів в Східній Гуті.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.  

«Ліва партія» та «зелені» незадоволені тим, що Меркель ні словом не обмовилася про дії Туреччини проти курдів в Сирії.  

Канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela MERKEL) на тлі кровопролитних боїв у Східній Гуті поблизу Дамаска закликала покласти край «різанині» в Сирії.  

«Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб покласти край цій різанині», - заявила вона, виступаючи з урядовою заявою в німецькому бундестазі в четвер, 22 лютого.  

«Те, що ми зараз бачимо - жахливі події в Сирії, боротьба режиму не проти терористів, а проти власного народу, вбивство дітей, руйнування лікарень - все це розправа, яку необхідно засудити», - вказала Меркель.   

Вона особливо відзначила, що її заклик адресований не тільки режиму Асада, а й його союзникам Росії та Ірану.   

Канцлер ФРН підкреслила, що європейські держави повинні виступити єдиним фронтом, щоб покласти край кровопролиттю в Східній Гуті.

Східна Гута, що знаходиться під контролем опозиційних угруповань, вже на протязі багатьох днів піддається масованому обстрілу з боку сирійської армії, яка, судячи з усього, сповнена рішучості повернути цей район під свій контроль. 

За даними правозахисної організації «Сирійська наглядова рада з прав людини» (SOHR), за минулі три дні в Східній Гуті загинули сотні мирних жителів, ще понад півтори тисячі - були поранені.

Тим часом «Ліва партія» та «зелені» в бундестазі розкритикували Ангелу Меркель за те, що протестуючи проти дій сирійської армії в Східній Гуті, вона ні словом не обмовилася про військову операцію Туреччини проти курдського району Афрін в Сирії.

«Просто обурливо, що в цій ситуації вона не промовила жодного слова про агресію Туреччини з північній частині Сирії. Там ведеться війна в порушення норм міжнародного права, і вона нічого про це не говорить! Не можна ж займати в такій ситуації односторонню позицію», - заявив, зокрема, глава фракції Лівої партії Дітмар Барч (Dietmar BARTSCH). 

 

Світ, 22.02.2018 15:23