Меркель-Ердоган: розбіжності зберігаються

29 ВЕРЕСНЯ 2018 00:10

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який перебуває в Берліні з офіційним візитом, констатували за підсумками переговорів, що між їх країнами зберігаються глибокі розбіжності. У той же час, як підкреслила Меркель, з багатьох питань, включаючи міграцію та боротьбу з тероризмом, інтереси Берліна і Анкари збігаються, повідомляє Euro News.

Ангела Меркель: «З питань демократії, вільного та відкритого суспільства, у нас глибоке нерозуміння. Точніше розбіжності. Хоча іноді і непорозуміння. Але частіше розбіжності. І вони не зводяться до того факту, що деякі громадяни Німеччини все ще знаходяться в ув'язненні. Вони стосуються та інших питань».

Президент Ердоган, зі свого боку, підкреслив, що претензії до його уряду не обґрунтовані і є втручанням у внутрішні справи Туреччини:

«Точно також як я не можу втручатися в роботу німецьких судів і критикувати їх, і інші не можуть критикувати судову систему Туреччини. Суд в Туреччині незалежний і я зі своєю сторону можу тільки поважати його рішення».

Прес-конференція двох лідерів була ненадовго перервана, після того як один з журналістів в майці з написом «Свободу журналістам» піднявся з місця, а потім був виведений охороною із залу.

Невеликий мітинг з вимогою звільнення журналістів з турецьких в'язниць був проведений біля Центрального вокзалу Берліну.

Світ, 29.09.2018 00:10