Фото: Pixabay

Мешканців Києва попередили про погіршення якості повітря: у чому причина

У столиці через спекотну погоду фіксується погіршення якості повітря. Це може негативно впливати на самопочуття мешканців Києва.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

"До кінця дня 1 липня та протягом доби 2 липня у місті Києві концентрації діоксиду азоту досягнуть гранично допустимих значень, що негативно впливатиме на самопочуття людей", — попереджають синоптики.

В "Укргідрометцентрі" пояснили, що спекотна погода сприяє й накопиченню й інших забруднювальних речовин в приземному шарі повітря.

"Рекомендовано часте вживання води, вологе прибирання та вентилювання приміщень, перебування в паркових зонах, якомога далі від автомобільних доріг та залізниць", — зазначили синоптики.

Варто зазначити, що 1 липня синоптики інформували, що поточний тиждень в Україні буде одним із найспекотніших у Європі. Температура повітря в Україні буде приблизно такою ж як і в Середземноморських країнах. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34°C, а у південній частині, центральних та східних областях повітря прогріться аж до 37°C.

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.07.2024 17:32