Меттіс: Якщо КНДР застосує ядерну зброю проти США то отримає масовану атаку у відповідь

28 ЖОВТНЯ 2017 12:57

США пригрозили Північній Кореї масованим військовим ударом у разі застосування Пхеньяном ядерної зброї. Відповідну заяву зробив американський міністр оборони Джеймс Меттіс. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

В суботу глава Пентагону прибув в Сеул, де провів переговори зі своїм південнокорейським колегою.

«Усі повинні ясно розуміти: напад на Сполучені Штати або на наших союзників не залишиться без наслідків, - заявив Меттіс. - А у разі, якщо Пхеньян яким-небудь чином застосує ядерну зброю, це приведе до негайної масованої атаки у відповідь».

В ході своєї поїздки глава Пентагону відвідав розташовану на Корейському півострові базу американських ВПС, а також побував безпосередньо на кордоні з КНДР, де на місці ознайомився з ситуацією.

У минулі тижні США разом з армією Південної Кореї провели серію військових навчань для відробітку дій на випадок можливої атаки з боку Пхеньяну.

Ситуація на Корейському півострові серйозно загострилася на початку осені після того, як Північна Корея провела успішне випробування найпотужнішої водневої бомби, а також запуски балістичних ракет.

У Південній Кореї розміщені близько 28 тисяч американських солдатів під приводом загрози КНДР. Пхеньян у свою чергу побоюється загрози з боку США і нарощує свій ядерний і ракетний потенціал, незважаючи на жорсткі санкції РБ ООН.

Події, 28.10.2017 12:57