Метью Каруан Галіція: «мою матір убила корупція»

18 ЖОВТНЯ 2017 11:42

«Моя мати була убита тому, що стояла між верховенством закону і людьми, які хотіли його порушити», - написав у вівторок на своїй сторінці в Facebook Метью Каруан Галіція. 

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

За словами сина загиблої напередодні журналістки, вона була «однією з небагатьох», хто протистояв корупції на Мальті.   

На думку молодої людини, члена Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), співучасниками злочину можна назвати прем'єр-міністра країни, генерального прокурора, поліцейських.  

В понеділок увечері стало відомо, що журналістка і блогер Дафна Каруан Галіція загинула в результаті вибуху її автомобіля.   

Деталі того, що сталося доки не відомі, але місцева преса негайно кваліфікувала подію як вбивство. Один з основоположників політичних розслідувань на Мальті, 53-річна журналістка регулярно викривала правлячу еліту в корупції, у тому числі дружину діючого прем'єр-міністра Джозефа Муската.   

Вона також вела розслідування залученості місцевих політиків в гучну справу про офшорні рахунки, про яку стало відомо завдяки «Панамським  документам».   

У Брюсселі «приголомшені» загибеллю журналістки і закликають знайти і покарати винних, заявив офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас: «Ми шоковані тим, що відома і шанована журналістка Дафна Каруана Галіція загинула в результаті інциденту, який виглядає як замовне вбивство».

 

Світ, 18.10.2017 11:42