Фото: Twitter Клеверлі

Міністр закордонних справ Британії несподівно відклав поїздку до Китаю, — ЗМІ

Загадкове зникнення високопоставленого китайського дипломата впливає на відносини Великої Британії та Китаю. Через цей інцидент британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі відклав заплановану цього місяця поїздку до столиці КНР Пекіна.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що майже місяць міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган не з'являється у публічному просторі. Востаннє дипломата бачили на публіці 25 червня, коли він зустрічався з офіційними особами з РФ, Шрі-Ланки та В'єтнаму. На нещодавніх дипломатичних зустрічах Ціня замінював колишній міністр закордонних справ Ван І.

Джерела агентства повідомляють, що таке "зникнення" китайського чиновника позначилося на геополітиці та сприяло затримці очікуваного візиту Клеверлі до Пекіна наприкінці липня. Так, ситуація з Цінем була основною причиною того, що глава МЗС Британії відклав поїздку, хоча також йдеться і про кілька інших чинників. Наразі дві країни розглядають альтернативні дати.

Нагадаємо, у неділю, 16 липня, військово-морський флот Китаю приєднався до військово-морських і військово-повітряних сил армії країни-агресорки Росії, для того аби провести спільні навчання в акваторії Японського моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.07.2023 08:10