Фото: ілюстративне Джерело: royalnavy.mod.uk

Китай починає спільні військові навчання з Росією

У неділю, 16 липня, військово-морський флот Китаю приєднався до військово-морських і військово-повітряних сил армії країни-агресорки Росії, для того аби провести спільні навчання в акваторії Японського моря.

Про це повідомляє Reuters.

Навчання мають назву "Північ/Взаємодія-2023" та знаменують собою розширення військового співробітництва між Китаєм та Росією. Головною ціллю дій обох армій є "гарантування безпеки стратегічних водних шляхів".

У виданні зауважили, що китайська флотилія складається з п’яти військових кораблів і чотирьох вертольотів. Вона вийшла зі східного порту Циндао та планує зустрітися з російськими силами в "заздалегідь визначеному районі".

Як повідомила державна газета Global Times з посиланням на військових спостерігачів, це буде перший випадок, коли в навчаннях візьмуть участь обидва російські флоти. Серед кораблів — "Гучний" та "Довершений", які раніше цього місяця провели окремі тренування з китайськими військово-морськими силами в Шанхаї з відпрацювання стройових прийомів, зв'язку та порятунку на морі.

На Тайвані та в Японії висловили занепокоєння маневрами обох флотів. Тому обидві країни особливо прискіпливо стежать за російськими військовими кораблями.

Нагадаємо, 16 липня США, Південна Корея та Японія провели навчання з протиракетної оборони у міжнародних водах Японського моря. Це стало відповіддю на проведення напередодні Корейською народно-демократичною республікою випробувань твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.07.2023 16:58