Соцмережа X Лаурінаса Кащюнаса

Міноборони Литви повідомляє про переміщення військових РФ з Калінінградської області до Курської

Російська Федерація перекидає в Курську область свої військові підрозділи з Калінінградської області. Це сталось на тлі наступу українських Збройних сил у регіоні.

Таку заяву зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми зараз бачимо, як вони (росіяни, — ред.) передислокують свої війська з Калінінграда до Курська. І я кажу литовському народу: ви подивіться, як українці за вас борються, бо через їхню боротьбу їм потрібно виводити війська з Калінінграда. Ми навіть називаємо це демілітаризацією Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових", — йдеться у заяві чиновника.

Кащюнас додав, що Україна підняла мораль не лише своєму народу та війську, а й литовському суспільству також.

За словами очільника міноборони Литви, Україна показала, що може досягати дуже важливих речей, а операція в Курській області — гарний хід, а також абсолютно нова сторінка.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Як пише The New York Times, Україна може сподіватися використати свої здобутки в Курській області як "розмінну монету" на мирних переговорах для обміну на землі, раніше захоплені Росією. Водночас такий хід подій може обернутись катастрофою для Києва.

Варто зазначити, що 13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив Володимиру Зеленському, що просування Сил оборони на території Курської області триває, а Україна контролює на ворожій землі 74 населені пункти.

Згодом речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що Росія вивела частину військ з Півдня України та повернула їх на свою територію, щоб спробувати відбити вторгнення сил Києва, що посилюється, на Курську область.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 23:26