Фото: росЗМІ

Росія вивела частину своїх сил з Півдня України на тлі наступу ЗСУ на Курську область

Росія вивела частину військ з Півдня України та повернула їх на свою територію, щоб спробувати відбити вторгнення сил Києва, що посилюється, на Курську область.

Про це виданню Politico повідомив 13 серпня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій

Як зазначає видання, раптовий напад України, що триває, викликав хвилювання в Москві, де президент Володимир Путін висловив обурення після того, як Київ захопив десятки населених пунктів і величезні території в Курській і Бєлгородській областях на півдні Росії.

"Росія передислокувала частину своїх підрозділів із Запорізької та Херсонської областей на півдні України", — повідомив Ліховий.

Спочатку Кремль атакував Запорізьку та Херсонську області на Півдні України у перші дні повномасштабного вторгнення Путіна на початку 2022 року. Politico не зміг незалежно підтвердити, скільки російських військ було передислоковано назад через кордон, хоча Лиховій заявив, що це "щодо невеликої кількості підрозділів".

Проте, за даними Генерального штабу української армії, намагаючись протистояти успіхам Києва, російські війська продовжують наступ на Покровськ та інші райони Донецької області України, що є однією з найгарячіших точок на фронті, де Росія набирає сили.

Однак Лиховій додав в ефірі українського телебачення, що Росія перекидає персонал на "інші напрями, зокрема, в Курськ".

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська й надалі активно просуваються територією Курської області. Це відбувається, попри заяви російських військових блогерів про стабілізацію лінії фронту.

Також повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав передати частину військової техніки з бойових підрозділів для збройних сил Російської Федерації. Це пов'язано з дефіцитом резервів Москви на тлі наступу української армії на Курську область.

Як пише The New York Times, Україна може сподіватися використати свої здобутки в Курській області як "розмінну монету" на мирних переговорах для обміну на землі, раніше захоплені Росією. Водночас такий хід подій може обернутись катастрофою для Києва.

Варто зазначити, що 13 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив Володимиру Зеленському, що просування Сил оборони на території Курської області триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 21:05