Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп в інтерв'ю Маску розповів, що радив Путіну перед повномасштабним вторгненням в Україну

Кандидат у президенти США Дональд Трамп зізнався, що радив кремлівському диктатору Володимиру Путіну відмовитися від планів про вторгнення в Україну. На цю тему вони спілкувалися під час телефонної розмови.

Про це заявив Дональд Трамп в інтерв'ю в мережі X (колишній Twitter) американському мільярдеру та власнику цієї соціальної мережі Ілону Маску.

Американський політик повторив свої тези, що якби він був головою держави, то Росія не стала б розпочинати широкомасштабну військову агресію проти України. А в тому, що Росія вдерлася в Україну 24 лютого 2022 року, Трамп традиційно звинуватив чинного президента США Джо Байдена.

У цьому контексті Дональд Трамп висловився про свої відносини з російським диктатором Володимиром Путіним, заявивши, що "дуже добре ладнав" із ним і що очільник Кремля начебто його поважав.

"Ми говорили про Україну — це була зіниця його ока. Але я йому сказав — не роби цього", — стверджує Трамп, кажучи про повномасштабне вторгнення.

Він додав, що заявив тоді Путіну: "Ти не можеш цього зробити, Володимире. Він сказав "ніяк", а я сказав "як".

Також кандидат в президенти США розповів Маску, що, крім того, що "добре" знає Путіна, він "розбирається" й у відносинах із лідером КНДР Кім Чен Ином. Висловлюючись про обидвох диктаторів, Трамп назвав їх "розумними та злими".

Нагадаємо, 10 серпня в США оприлюднили результати опитування, яке провели на замовлення американської газети The New York Times. Кандидат від республіканців Дональд Трамп поступається своїй суперниці від демократів Камалі Гарріс у трьох "хитких" штатах, які зазвичай визначають переможця виборів президента США. Це — Вісконсин, Пенсільванія та Мічиган.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.08.2024 08:09