Камала Гарріс. Джерело: x.com/KamalaHarris

Гарріс проти Трампа: у США опублікували несподівані результати опитування у трьох "хитких" штатах

Кандидат від республіканців Дональд Трамп поступається своїй суперниці від демократів Камалі Гарріс у трьох "хитких" штатах, які зазвичай визначають переможця виборів президента США. Це — Вісконсин, Пенсільванія та Мічиган.

Про це свідчать результати опитування, яке провели на замовлення американської газети The New York Times.

З’ясувалося, що Гарріс випереджає Трампа на чотири відсоткові пункти в усіх цих трьох штатах, при цьому голоси виборців розподілені приблизно однаково, тобто 50% — за Гарріс, а 46% — за Трампа.

Результати опитування

Джерело: nytimes

Аналітики видання зазначили, що це одне з перших "високоякісних опитувань", проведених вже після зняття Джо Байдена з президентських перегонів. До того республіканець Трамп мав невелику перевагу над поки що чинним президентом США.

"Демократи зараз мають помітно сильнішу позицію в цих трьох хитких штатах, які протягом тривалого часу були ключовими для перемог або поразок партії. Проте результати показують вразливі місця Гарріс. Виборці віддають перевагу Трампу, коли йдеться про те, кому вони довіряють економіку й імміграцію. Це питання, які залишаються основними у президентських перегонах", — зазначили медійники.

Опитування New York Times / Siena College проводили 5-9 серпня у Мічигані, Пенсільванії та Вісконсині, опитали 1 973 виборців у зазначених штатах.

Нагадаємо, раніше Bloomberg повідомляв, що Камала Гарріс нівелювала перевагу Дональда Трампа в семи штатах, адже представниця демократичної партії викликала хвилю ентузіазму серед молодих, темношкірих і латиноамериканських виборців. Йшлося про такі штати, як Джорджія, Аризона, Невада, Мічиган, Вісконсин, Північна Кароліна та Пенсільванія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2024 22:37