Фото: Associated Press

Міноборони РФ змінює критерії до здоров'я військових: що вигадали рашисти

В міністерстві оборони РФ пропонують змінити вимоги до здоров'я для військової служби "з урахуванням досвіду спеціальної військової операції". Для цього відповідні зміни планують внести до "Положення про військово-лікарську експертизу". 

Про це пише російське пропагандистське агентство ТАСС.

У російському відомстві зазначають, що дія документа поширюватиметься на громадян при постановці на військовий облік, призові на військову службу та вступі на військову службу за контрактом, а також на громадян, які надходять до мобілізаційного резерву та призиваються на військові збори. 

"Розробка проєкту постанови обумовлена необхідністю вдосконалення організації проведення медичного огляду громадян, які мають захворювання, що не мають суттєвого впливу на здатність виконувати обов'язки військової служби, у тому числі з урахуванням досвіду спеціальної військової операції", — йдеться у проекті.

Очікується, що зміни наберуть чинності з грудня 2024 року.

Нагадаємо, 26 листопада, міноборони РФ повідомило про атаку безпілотника по російських об'єктах у Смоленській області. За даними російських військових, протиповітряна оборона нібито знищила безпілотник над територією цієї області. Зазначимо, що губернатор Тульської області Олексій Дюмін заявив, що у ніч на 26 листопада над Тулою збили два безпілотники. Один дрон нібито влучив у багатоповерхівку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.12.2023 03:33