Момент підписів під меморандумом про співпрацю. Джерело: Міноборони

Міноборони та DeepStateUA підписали меморандум: що передбачає документ про співпрацю

У середу, 13 березня, Міністерство оборони України та команда DeepStateUA підписали меморандум про співпрацю. Його мета — забезпечити обмін даними, щоби посилити Збройні сили України актуальною інформацією.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

DeepStateUA — це аналітичний проект, що висвітлює інформацію щодо перебігу російсько-української війни за допомогою інтерактивної онлайн мапи бойових дій. DeepStateMap.Live дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій — він містить позначки щодо статусу різних територій: окуповані, звільнені, щойно звільнені чи сірі зони.

"Міністерство оборони зацікавлене використовувати найкращі практики IT-проектів задля підвищення обороноздатності держави. Співпраця з DeepStateUA дозволить швидко й ефективно накопичувати й обробляти необхідні дані перебігу воєнних дій", — зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Своєю чергою, співзасновник проекту DeepStateUa Роман Погорілий зауважив, що зараз їхня мапа — це не просто позначення, а суспільна увага, потреба та життя людей, адже нею користуються різні служби та військові у своїй роботі.

"Разом із міністерством оборони ми зможемо працювати ефективніше задля нашої спільної перемоги", — наголосив він.

Нагадаємо, що в лютому держави-учасниці ІТ-коаліції завершили підписання угоди про співпрацю за участю Міністерства оборони України. Учасниками стали Естонія та Люксембург як країни-лідери, а також Бельгія, Данія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди та Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 11:34