Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Міноборони запустило новий чат-бот для військових та військовозобов'язаних

В Україні почав працювати чат-бот "Армія+", який має на меті допомагати військовозобов'язаним, військовим та їхнім родинам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що цей чат-бот пропонує оперативні відповіді на широкий спектр запитань. Йдеться про мобілізацію, військово-лікарську комісію, відстрочку від мобілізування, протезування та грошове забезпечення. Для отримання необхідної громадянину інформації потрібно перейти за посиланням та вибрати відповідну категорію.

Раніше, а саме 19 червня, речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін пояснив, у яких випадках обов'язково потрібно особисто з'явитися до територіального центру комплектування.

"Додатково йти до ТЦК і СП треба у випадку, якщо дані були внесені в реєстр "Оберіг" некоректно, або якщо людина порушила правила військового обліку", — пояснив він.

Варто зазначити, що у застосунку "Резерв+" додали функцію "Виправити дані онлайн". Зробити це можна у двох випадках:

  • якщо військовослужбовець перебуває на обліку (для тих громадян, чий актуальний статус не відображався у реєстрі "Оберіг");
  • якщо дані не знайдено (для усіх військовозобов'язаних, хто отримав таке сповіщення в "Резерв+").

Нагадаємо, станом на 17 червня за допомогою застосунку "Резерв+" 1,5 мільйона військовозобов'язаних оновили свої дані. Додаток доступний не лише в Україні, а й у багатьох країнах світу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.06.2024 11:20