Фото: "ЦензорНет"

Міського голову Чернігова Атрошенка остаточно відсторонили від посади

У середу, 1 лютого, Львівський апеляційний суд заборонив Владиславу Атрошенку обіймати посаду міського голови Чернігова протягом року.

Таке рішення суд ухвалив під час розгляду апеляції на рішення Яворівського районного суду, який 7 грудня 2022 року на рік заборонив міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку обіймати свою посаду.

Також суд залишив в силі штраф у 6,8 тисячі гривень та підтвердив відсторонення Владислава Атрошенка від посади міського голови Чернігова строком на один рік. Рішення оскарженню не підлягає.

Поступки, на які пішли у суді, — це часткове задоволення клопотання міського очільника Чернігова. Штраф у сумі 3,4 тисячі гривень було скасовано. Сторона захисту була не згодна з позицією сторони обвинувачення та активно дискутували з цієї причини в залі суду.

Свідок захисту, водій Олександр Коробко, наполягав на тому, що ініціатива щодо перетину кордону та обміну автомобіля Tesla на службове авто Toyota Camry, яке офіційно закріплене за водієм, належить йому.

Нагадаємо, Владислав Атрошенко 2 липня 2022 року намагався перетнути державний кордон в пункті пропуску "Краківець". Після заборони виїзду Державною прикордонною службою у воєнний час міський голова Атрошенко скерував свого водія за кордон, щоб той повернув службовий автомобіль, яким впродовж трьох місяців користувалась його дружина у власних потребах.

7 грудня 2022 року за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про конфлікт інтересів у Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка Яворівський районний суд Львівської області ухвалив рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів.

Суд постановив визнати мера Чернігова винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому частиною 1 та 2 статті 172–7 КУпАП, та накласти на нього штраф у розмірі 6 800 гривень. Крім того, тепер чиновник на рік позбавлений права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Ввечері 7 грудня Атрошенко відреагував на це рішення й звинуватив президента Володимира Зеленського у тиску на антикорупційні органи.

Читайте також: Не тільки "ескорт" дружини службовим транспортом, але й мільйонні оборудки на будівництві доріг. Що ще приховує Атрошенко?

Політика, 01.02.2023 13:58