Фото ілюстративне. Джерело: 9111.ru

Мобілізація в РФ: британська розвідка назвала кількість контрактників, яких хочуть набрати рашисти

Російські військові мають намір до кінця 2023 року набрати 420 тисяч військовослужбовців за контрактом. 3 вересня 2023 року заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що наразі набрано 280 тисяч військовослужбовців.

Як повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, ці цифри неможливо перевірити незалежно.

"Призов у Росію продовжує негативно впливати на промисловість. Інститут економічної політики імені Єгора Гайдара виявив, що в липні 2023 року нестача працівників сягнула нового максимуму в 42%, що на 7% вище, ніж у квітні 2023 року", — йдеться в повідомленні.

За інформацією британських розвідників, на відміну від призову в інших галузях, в ІТ-секторі Росія вжила заходів для збереження робочої сили. Ймовірно, це вказує на особливо гостру нестачу в секторі після того, як близько 100 000 ІТ-працівників покинули Росію 2022 року. Це дорівнює 10% робочої сили ІТ-сектору. 4 вересня 2023 року президент Путін підписав указ про підвищення віку призову на військову службу для IT-спеціалістів з 27 до 30 років.

"Це свідчить про те, що мобілізація та призов на військову службу в Росії погіршили ситуацію з робочою силою, не пов’язаною з обороною. Напередодні виборів президента Росії, які запланували на березень 2024 року, російська влада, ймовірно, намагатиметься уникнути подальших непопулярних мобілізацій", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка Міністерства оборони Великої Британії

Інфографіка Міністерства оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за даними українського Генштабу, у зв’язку із катастрофічними втратами окупантів очікується, що найближчим часом в Російській Федерації та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення.

Цього разу окупанти можуть призвати до лав армії країни-агресорки від 400 до 700 тисяч осіб. Крім того, рашисти можуть призвати на фронт і мешканців Чеченської республіки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 09:35