Фото: Sputnik

Нова мобілізація в Росії: ЗМІ назвали дату, коли Путін підпише указ

У Росії вже за кілька тижнів можуть оголосити нову мобілізацію. Проект відповідного указу вже створений і президент Володимир Путін може підписати його наприкінці вересня.

Про це пише "Дзеркало тижня". У виданні зазначають, що дату підписання указу обрано не випадково.

"З одного боку, Єдиний день голосування у РФ вже залишиться позаду, і оголошення мобілізації на його результати не вплине, а з іншого — на той час більшість росіян повернеться з відпусток та канікул", — йдеться в повідомленні.

У матеріалі йдеться, що в указі хочуть запропонувати тим військовозобов'язаним росіянам, які перебувають за кордоном, повернутися на територію своєї країни у семиденний період, після чого відслужити рік в армії.

"У Росії є кілька причин для проведення чергової хвилі мобілізації. Армія окупантів зазнала колосальних втрат у розв'язаній ними ж війні, при цьому ресурс "мобіків" з місць позбавлення волі вичерпався", — йдеться у статті.

Нагадаємо, серед населення у тимчасово окупованому Криму зростає невдоволення примусовою мобілізацією до російського війська. Рашисти пропонують мобілізованим більше пільг, водночас це не мотивує громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.08.2023 17:59