Фото ілюстративне. Джерело: olympics.com

МОК допустив до Паралімпіади майже сотню спортсменів з Росії та Білорусі

Міжнародний паралімпійський комітет допустив до Паралімпіади-2024 98 "нейтральних" атлетів. Йдеться про спортсменів з Росії та Білорусі.

Як повідомляє Tribna.com, у Парижі виступатиме 90 нейтральних паралімпійців із російським паспортом та вісім нейтральних паралімпійців із білоруським паспортом.

Водночас на Олімпіаді-2024 з Білорусі в "нейтральній" команді було 16 людей, а від Росії поїхали на змагання 15 спортсменів. Зокрема, "нейтральні" росіяни завершили виступ на Олімпіаді у Парижі з однією медаллю, а білоруси виграли чотири нагороди.

Зазначимо, що на Паралімпіаді, яка пройде з 28 серпня по 8 вересня у Парижі, Україну представлять 140 спортсменів, серед яких 23%, вперше виступлять на паралімпійських іграх.

Варто наголосити, що на паралімпійських іграх у Токіо Україну представляли 142 спортсмени. Тоді Україна показала свій другий найкращий результат за час виступів на Паралімпіадах, а у медальному заліку Україна закінчила виступ на шостому місці.

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет допускав до Олімпійських ігор 2024 року атлетів з Росії та Білорусі. Проте вони виступали лише в нейтральному статусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.08.2024 18:10