Молдова оголосила віце-прем'єра Росії РОГОЗІНА персоною нон грата

02 СЕРПНЯ 2017 17:07

Віце-прем'єр-міністра Росії Дмитра РОГОЗІНА оголосили «небажаною персоною» в Молдові, - про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.com  

Цей крок у Кишиневі пояснюють його «образливими висловлюваннями» на адресу молдовської влади.   

Російський віце-прем'єр-міністр Дмитро РОГОЗІН оголошениий «небажаною персоною» на території Молдови.   

Про це в середу, 2 серпня, повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ цієї східноєвропейської країни.   

Згідно з рішенням офіційного Кишинева, російському урядовцю забороняється в'їзд до Молдови, а також транзит її територією.  

Російського посла в Молдові викликали в МЗС країни, де звернули увагу на нещодавні «образливі висловлювання» з боку Дмитра РОГОЗІНА на адресу Молдови та її громадян.   

Російський віце-прем'єр також дозволив собі «образливі оцінки на адресу влади країни», зазначається в повідомленні МЗС Молдови.   

Нагадаємо, 28 липня РОГОЗІН не зміг дістатися до Кишинева, оскільки Румунія заборонила літаку, на якому він перебував, залітати у свій повітряний простір. Причиною заборони стало те, що Дмитро РОГОЗІН перебуває у санкційному списку Євросоюзу.  

Російський чиновник летів комерційним рейсом Москва-Кишинів, на борту літака перебували близько 160 пасажирів. У підсумку повітряне судно було змушене приземлитися в Мінську.   

Згодом у МЗС Румунії припустили, що російський урядовець зумисне летів цим комерційним рейсом, щоб продемонструвати неефективність санкцій ЄС.   

РОГОЗІН же звинуватив у зриві своєї поїздки, під час якої він зокрема мав зустрітися з президентом Молодви та лідером невизнаного Придністров'я, лідера правлячої в Молдові Демократичної партії Влада ПЛАХОТНЮКА.   

«Його метою було зіштовхнути нас із Румунією», - заявив він в інтерв'ю одному з молдовських  телеканалів. 

 

Світ, 02.08.2017 17:07