Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Морські піхотинці знищили вантажівки рашистів на трасі Олешки — Нова Каховка

Українські захисники продовжують порушувати логістичні шляхи ворога. Зокрема, наші морпіхи під час операцій у Херсонській області знищили декілька військових вантажівок російських окупантів на трасі Олешки — Нова Каховка.

Про це розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук і представник Української добровольчої армії "Південь" в ефірі "Еспресо". За його словами, рейд бійців 501 окремого батальйону морської піхоти провели напередодні.

"Це надзвичайно важка робота, є втрати. Але ці вантажівки мали забезпечити противника боєкомплектом, а тепер вони знищені повністю", — розповів Братчук.

Він додав, що саме порушення логістичних шляхів загарбників є одним із завдань Сил оборони на лівому березі річки Дніпро у регіоні. Зокрема, тривають рейдові, розвідувально-диверсійні дії, внаслідок яких українські сили завдаються окупантам втрат у живій силі та техніці.

"Треба дуже обережно ставитися до інформування про лівий берег, однак про те, що можна говорити, — ми говоримо. Ці події відбуваються та продовжуватимуться найближчим часом", — зазначив Братчук.

Також офіцер розповів, що населеного пункту Кринки "фактично на теперішній момент не існує", тому що російські війська намагаються знищити плацдарми, які утримують українські морпіхи.

"Важкі бої тривають. Противник максимально застосовує все, що має для вогневого ураження, у тому числі й авіаційне озброєння, але наші позиції утримуються", — наголосив він.

Братчук додав, що нині також відбувається контрбатарейна боротьба не лише правого берега з лівим, а вже "плацдарми лівого берега можуть відповідати ворогу".

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні теж повідомляв, що Сили оборони України утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра та продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.11.2023 09:20