Москва наповнює бюджети терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

29 ВЕРЕСНЯ 2017 12:48

Росія допомагає проросійським бойовикам в Донбасі продавати на міжнародних ринках вугілля з захоплених українських шахт. Вона це робить нібито для того, щоб терористи могли виплачувати пенсії і покривати інші соціальні потреби жителів окупованих територій на Сході України. Про це пише Bloomberg з посиланням на заступника міністра економіки РФ Сергія НАЗАРОВА, який потрапив в «чорний список» санкцій США, інформує TrueUA.

За словами чиновника, бойовики присилають в Росію близько мільйона тон вугілля щомісяця через захоплену російськими силами ділянку українського кордону. Крадене українське вугілля Москва реекспортує у треті країни через свої морські порти.

Назаров сказав, що отримані гроші йдуть нібито на підтримку 4 мільйонів мешканців окупованих територій Донбасу. Таким чином, чиновник підтвердив звинувачення з боку України в тому, що Росія налагоджує торговельні зв'язки для своїх бойовиків.

«Вони вирішують всі свої проблеми з соціальною інфраструктурою, бюджетом і пенсіями», - сказав НАЗАРОВ, додавши, що він наглядає за «проектами у транспортному, торговельному, енергетичному, податковому і фінансовому секторах» проросійських бойовиків. 

Події, 29.09.2017 12:48