Фото: "Новинарня"

Мовний скандал з Фаріон: нардеп Чернєв звернувся до СБУ

Заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв закликав Службу безпеки України перевірити висловлювання мовознавиці, доктора філологічних наук та народної депутатки VII скликання Ірини Фаріон щодо українських військовослужбовців, які спілкуються російською мовою.

Про це політик написав у Facebook.

"Як заступник голови комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки закликаю Службу безпеки України здійснити перевірку висловлювань Ірини Фаріон під час воєнного стану на предмет вчинення кримінальних злочинів і вжити всіх заходів для недопущення ведення будь-якої підривної діяльності в нашому тилу. Прошу вважати це офіційним депутатським зверненням", — повідомив Чернєв.

За словами нардепа, Фаріон публічно заявила, що не вважає українцями "наших воїнів, які спілкуються на фронті російською мовою". Також нардеп вважає, що Фаріон працює на розкол суспільства і своїми висловлюваннями "поставила знак рівності між окупантами й тими, хто жертвує своїм життям, захищаючи Україну".

"...під час війни такі її дії особливо небезпечні й становлять, на мій погляд, загрозу національній безпеці України", — наголосив Чернєв.

Чернєв закликав СБУ перевірити Фаріон

Скріншот

 

Скандал за участі Ірини Фаріон

Політикиня потрапила у скандальну ситуацію через мовне питання. Вона видала заяву про російськомовних воїнів ЗСУ. В інтерв'ю з Яніною Соколовою вона повідомила, що "не може назвати їх українцями".

"Категорично цього не приймаю, у мене запитання для них, що вам хлопці, заважає, коли ви такі моцні й ви такі дуже розумні, що вам заважає виконувати 29-ту статтю закону про Збройні сили України, ви хлопці знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо немає дисципліни — це зброд, а не армія", — сказала Фаріон

Після зауважень Соколовської політикиня сказала наступне: "Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською мовою. Нехай назвуть себе назвуть руськими".

Нагадаємо, колишній командир полку "Азов", а нині — майор Збройних сил України, заступник командира Третьої ОШБр Максим Жорін різко відповів Ірині Фаріон з приводу мовного питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 00:36