Фото: fbc.ua

"Моє спілкування з керівником ЦРУ має бути за кадром": Зеленський прокоментував візит Бернса в Київ

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно відвідав Київ на початку червня. Він зустрівся з політичним і військовим керівництвом України. Президент Володимир Зеленський заявив, що його розмови з главою ЦРУ мають залишатися прихованими від громадськості.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

"Моє спілкування з керівником ЦРУ завжди має бути за кадром. Ми обговорюємо важливі речі — що потрібно Україні і як Україна готова діяти", — сказав Зеленський.

Відзначимо, про візит глави ЦРУ до Києва стало відомо 1 липня. Зеленський сказав, що був "здивований", коли про його зустріч із Бернсом повідомили в ЗМІ.

"У нас немає жодних секретів від ЦРУ, тому що у нас хороші стосунки, і наші спецслужби спілкуються між собою. Ситуація досить проста. У нас хороші стосунки з керівником ЦРУ, і ми розмовляємо. Я розповів йому про всі важливі речі, пов’язані з полем бою, які нам потрібні", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, директор ЦРУ США Вільям Бернс заявляв, що в Центрального розвідувального управління з'явилась можливість для вербування шпигунів у Росії, яка випадає раз на покоління. Це сталось завдяки невдоволенню у РФ війною в Україні. За його словами, ЦРУ не збирається втрачати такий шанс.

Цікаво, що у Північній Європі виявлено десятки російських шпигунів серед колишніх та активних співробітників диппредставництв Російської Федерації. Відповідні дані оприлюднено внаслідок спільного розслідування журналістів Фінляндії, Швеції, Норвегії та Данії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2023 14:41