МОЗ змінило порядок діагностування хворих на коронавірус

27 БЕРЕЗНЯ 2020 18:30

Роботою із хворими, у яких підозрюється коронавірус, будуть займатися спеціальні мобільні медичні бригади при центральних районних лікарнях. Вони зможуть брати зразки на аналіз прямо вдома у пацієнта.

Про це під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

Він розповів, що всім обласним штабам з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації в Україні доручено створити при центральних районних лікарнях мобільні бригади. Вони будуть за викликом сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги та інших медпрацівників  виїжджати до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору проб.

На виклик самих пацієнтів такі бригади прибувати не будуть, тільки на підставі звернення іншого фахівця. Такий алгоритм зменшить мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

Нагадаємо, станом на 10:00 27 березня в Україні зафіксовано 218 випадків зараження коронавірусом COVID-19, з них 5 летальних, 4 особи видужали.

Суспільство, 27.03.2020 18:30