На фото: Кім Чен Ин під час візиту до Інституту ядерної зброї Північної Кореї. Фото: державні ЗМІ КНДР

Може збільшити арсенал удвічі: скільки ядерних боєголовок здатна виготовити КНДР

Північна Корея має достатньо плутонію та урану для виробництва 90 ядерних боєголовок та оснащення ними власних балістичних ракет. Наразі Пхеньян виробив близько 50 ядерних боєголовок.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на розвідку Південної Кореї, є перспектива того, що КНДР може провести сьоме ядерне випробування, яке може відбутись після президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Зокрема, у липні звіт федерації американських вчених прийшов до висновку, що Пхеньян міг виробити достатньо розщеплюваного матеріалу для створення до 90 ядерних боєголовок, але, ймовірно, наразі у Північній Кореї було зібрано близько 50 ядерних боєголовок.

Нещодавно державне інформаційне агентство КНДР повідомило про візит північнокорейського диктатора Кім Чен Ина на завод зі збагачення урану. Так, демонстрація ядерних можливостей Пхеньяна напряму пов’язана з пропагандою потужності країни. Також цей крок з боку Пхеньяна, ймовірно, мав на меті надіслати повідомлення Вашингтону напередодні президентських виборів у США.

"Активізація ядерного потенціалу КНДР може бути пов’язана з виборами в США та Японії, щоб продемонструвати серйозні наміри країни на міжнародній арені. Крім того, ядерна зброя у Північній Кореї розглядається як предмет національного престижу на тлі важкої економічної ситуації", — наголошує видання.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін запропонував внести зміни до державної політики щодо умов застосування ядерної зброї. Це питання диктатор обговорював із російськими чиновниками на засіданні Ради безпеки з ядерного стримування. За його словами, в оновленій версії доктрини запропоновано "внести низку уточнень" у частині, де описано умови застосування ядерної зброї.

Зокрема, він розповів про можливе розширення категорії держав і військових союзів, проти яких може проводитися ядерне стримування. А також — доповнення переліку "військових загроз, для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 04:46