Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін планує розширити умови застосування ядерної зброї: що означає нова заява диктатора

Кремль хоче розширити список умов, за яких залишає за собою право застосувати ядерну зброю. У Росії можуть доповнити список військових загроз. Один із нових пунктів — масована атака дронів.

Про це заявив російський диктатор Володимир Путін, якого цитують місцеві пропагандисти.

Очільник Кремля запропонував внести зміни до державної політики щодо умов застосування ядерної зброї. Це питання диктатор обговорював із російськими чиновниками на засіданні Ради безпеки з ядерного стримування. За його словами, в оновленій версії доктрини запропоновано "внести низку уточнень" у частині, де описано умови застосування ядерної зброї.

Зокрема, Путін розповів про можливе розширення категорії держав і військових союзів, проти яких може проводитися ядерне стримування. А також — доповнення переліку "військових загроз, для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування".

"В оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або підтримкою ядерної держави, пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію", — наголосив диктатор.

Він зазначив, що можливість застосування ядерної зброї Росія "розглядатиме під час отримання вірогідної інформації" про масований старт літаків стратегічної або тактичної авіації, крилатих ракет, безпілотників, гіперзвукових та інших літальних апаратів. Також Путін погрожує, що Росія може застосувати "ядерку" за умови "агресії" проти Білорусі. До речі, про Курську область, де вже понад місяць триває операція українських сил, кремлівський диктатор не згадав.

Нагадаємо, декілька днів тому аналітики видання The Washington Post зауважили, що в Кремлі зростає усвідомлення того, що Захід не піддається ядерним погрозам, там думають, чим їх замінити.  Водночас російський диктатор Володимир Путін шукає тоншу та обмежену відповідь на дозвіл Заходу Україні використовувати ракети більшої дальності для ударів по Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 21:29