Фото: rtvi.com

Кремль переглядає ефективність брязкання ядерною зброєю перед країнами Заходу, — ISW

Кремль переглядає ефективність брязкання ядерною зброєю в рамках своїх зусиль щодо впливу на політичні дебати Заходу, що продовжуються, про підтримку України й, зокрема, про дозвіл Києву використовувати надану Заходом зброю проти військових об'єктів на території Російської Федерації. 

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

The Washington Post, посилаючись на чиновників, близьких до високопоставлених російських дипломатів, заявила, що президент Росії Володимир Путін, можливо, розуміє, що російські ядерні погрози починають втрачати свою владу над західними чиновниками, і що Путін, можливо, розробляє тонший і обмежений інформаційний удар у відповідь на майбутнє схвалення Заходом далеких ударів по Росії. 

Неназваний російський чиновник заявив, що російські керівництво зрозуміло, що ядерні загрози "нікого не лякають", а російський учений, який має тісні зв'язки з високопоставленими російськими дипломатами, заявив, що партнери Росії на "Глобальному Півдні" незадоволені ядерними загрозами Росії. ISW не може незалежно перевірити правдивість джерел Washington Post, але ці повідомлення узгоджуються з різними оцінками ISW щодо того, як Кремль використовує брязкання ядерною зброєю для просування західного самостримування, і що такі заяви не є ознакою готовності Росії застосувати ядерну зброю. 

ISW продовжує вважати, що погано завуальовані загрози Кремля щодо ядерної конфронтації спрямовані на те, щоб зірвати та відстрочити ключові моменти прийняття рішень у політичних дискусіях Заходу щодо подальшої військової допомоги Україні. ISW продовжує вважати, що Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні, чи інших місцях.

Нагадаємо, раніше очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що країнам Заходу не варто серйозно зважати на погрози Кремля щодо застосування ядерної зброї у рішеннях щодо зняття обмежень на застосування Україною західної зброї на російській території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2024 06:28