Фото: соцмережа X Сікорського

У МЗС Польщі відреагували на ядерні погрози Москви

Західним країнам не варто серйозно зважати на погрози Кремля щодо застосування ядерної зброї у рішеннях щодо зняття обмежень на застосування Україною західної зброї на російській території.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" повідомив очільник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

За його словами, з погляду міжнародного права, аеродроми, де дислокується російська стратегічна авіація, з яких злітають носії ракет, що завдають ударів по Україні, можуть вважатися законною ціллю, навіть якщо вони розташовані у глибокому тилу. Сікорський наголосив, що не розуміє зволікань зі зняттям обмежень на застосування західної зброї по російській території, попри воєнні злочини, які скоює окупаційна армія держави-агресора.

"Я чую від західних журналістів про "червоні лінії" Путіна і про путінські погрози ескалацією, але ж у нас теж є свої червоні лінії, а про них чомусь ніколи не питають. Я не думаю, що є щось таке, чого б Путін ще не робив, але зробить у відповідь на наші дії", — додав Сікорський.

Очільник польського МЗС зауважив, що дуже здивувався, якби російський диктатор Володимир Путін "виявився настільки божевільним, щоб почати війну з НАТО". Сікорський додав, що погрози Путіна про ядерну зброю також лишаються порожніми.

Нагадаємо, раніше Сікорський повідомляв, що Польща мала б право збивати російські ракети над Україною, якби вони загрожували українським атомним електростанціям. За його словами, це могло б перетнути "червоні лінії". Також він заявив, що Польща й інші країни, які межують з Україною, "зобов'язані" збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.09.2024 01:26