МВФ знизив прогноз зростання економіки

06 ЖОВТНЯ 2021 09:54

За даними МВФ, через пандемію доходи на душу населення в країнах з розвиненою економікою зменшилися на 2,8% в рік в порівнянні з розрахованими до пандемії показниками на 2020-2022 роки, а в країнах з ринком, що формується і країнах, що розвиваються щорічні втрати доходів на душу населення становлять 6,3%.

Про це повідомляє TrueUA, з посиланням на Еuronews.
Міжнародний валютний фонд знижує прогноз зростання світової економіки на цей рік. Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, виступаючи у вівторок на відеоконференції, організованої італійським Університетом Бокконі, вказала на зростаючі ризики, пов'язані з інфляцією і заборгованістю, а також на розбіжність у перспективах зростання між тими країнами, які мають доступ до вакцин від коронавіруса, і тими, хто її потребує.
"Наш пріоритет номер один сьогодні - боротьба з пандемією: потрібно проводити вакцинацію, переконатися, що ми захищаємо людей, захищаємо світову економіку, щоб вона могла відновитися. Але ми також повинні подумати, що можна очікувати від пандемії в майбутньому, щоб краще підготуватися до таких явищ і мобілізуватися на глобальному рівні ", - сказала Георгієва.
За її словами, існує небезпека того, що більш висока, ніж очікувалося, інфляція може змусити центральні банки підняти процентні ставки і ще більше сповільнити зростання. Особливу занепокоєність викликає зростання цін на продукти харчування, оскільки за останній рік по всьому світу вони виросли в середньому на 30%, а підвищення цін на енергоносії також чинить тиск на родини.
Світ, 06.10.2021 09:54