На Балі вивергається вулкан Агунг, який спав з 1963 року

27 ЛИСТОПАДА 2017 09:14

На індонезійському острові Балі в суботу знову почав вивергатися вулкан Агунг. Перший викид попелу стався 21 листопада, але на цей раз він виявився ще більш потужним. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Зазначається,  що висота стовпа попелу досягла в неділю 6 тисяч метрів. Кілька авіакомпаній прийняли рішення скасувати польоти на Балі. Попіл засипав дороги, машини і будинки, в прилеглих до вулкана районах. В ніч з суботи на неділю були зафіксовані перші потоки лави.

Геде Суантіка, Центр вулканології і зменшення геологічних загроз Індонезії: «Активність вулкана Агунг досягла фази виверження лави, хоча він поки ще продовжує викидати попіл. Але ми продовжуємо відслідковувати ситуація, побоюючись можливості потужного, вибухового виверження».

Попередження про виверження вулкана було оголошено ще у вересні, після чого з небезпечної зони було евакуйовано близько 25 тисяч осіб. Останній раз Агунг вивергався в 1963 р. Тоді його жертвами стали 1100 осіб. Всього в Індонезії знаходяться 120 активних вулканів.

Фото, 27.11.2017 09:14