Фото: соцмережі

На Буковині вранці стався землетрус

Вранці у четвер, 23 листопада, Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус в Новоселицькій громаді Чернівецької області. Інцидент стався о 06:39.

Про це повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Землетрус в Новоселицькій громаді Чернівецької області зафіксовано магнітудою 2,0 за шкалою Ріхтера на глибині два кілометри.

"За розрахунками землетрус не несе загрози для населення, за класифікацією землетрусів відноситься до невідчутних. Інтенсивність коливань лежить нижче межі чутливості людей, струси землі виявляються і реєструються тільки сейсмографами", — йдеться в повідомленні.

Землетрус у Чернівецькій області 23 листопада

Карта: Головний центр спеціального контролю

За даними експертів, останній землетрус з території Чернівецької області був зареєстрований 6 вересня цього року магнітудою 3,1 за шкалою Ріхтера.

Нагадаємо, ввечері 9 жовтня в Ужгороді стався землетрус. Попередньо, магнітуда підземних поштовхів сягала 4,5 бала.  Епіцентр розташовувався у Словаччині, але коливання були відчутні навіть у Львівській та Тернопільській областях.

Раніше землетрус у Закарпатській області фіксували 14 вересня. Зокрема, підземні поштовхи сталися поблизу кордону з Румунією. Крім цього, трусило область й 15 серпня. А 6 вересня в Кам’янецькій територіальній громаді Чернівецької області стався землетрус магнітудою 3,1 за шкалою Ріхтера на глибині п'ять кілометрів.

Своєю чергою сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.11.2023 09:29