Фото: bukinfo.com

У США стався сильний землетрус: скільки балів зафіксували експерти

У неділю, 21 травня, у Сполучених Штатах Америки стався землетрус. Його епіцентром стало узбережжя північної Каліфорнії.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з даними Геологічної служби США, землетрус стався на глибині 10 км та на відстані 108 км на захід від громади Петролія, у якій проживає близько 1000 осіб. Фахівці зафіксували магнітуду 5,5 бала, повідомлень про руйнування чи постраждалих немає.

За інформацією джерела, землетрус магнітудою 6,4 бала, який вразив Північну Каліфорнію у грудні 2022 року та стався лише за 5 км від узбережжя, забрав життя двох людей, десятки отримали поранення.

Нагадаємо, у неділю, 21 травня, у Росії, в морі поблизу Південних Курил Сахалінської області стався землетрус. Він був відчутним у населених пунктах островів Шикотан та Кунаширі.

Також 27 квітня стався землетрус неподалік міста Яремче в Івано-Франківській області. Поштовхи віднесли до "ледве відчутних".

Головний центр спеціального контролю 14 квітня зареєстрував землетрус у Закарпатській області. Епіцентр землетрусу знаходився на відстані 11 км на схід від міста Іршава.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2023 10:28