Фото: скриншот із карти ГЦСК

В Україні знову стався землетрус

Головний центр спеціального контролю 14 квітня зареєстрував землетрус у Закарпатській області. Епіцентр землетрусу знаходився на відстані 11 км на схід від міста Іршава.

Про це повідомили в ГЦСК. 

Відомо, що землетрус стався приблизно о 04:54 ранку на глибині чотирьох кілометрів. Підземні поштовхи були магнітудою 3,2.

"За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних. Коливання відчуваються тільки окремими людьми, які знаходяться в спокійному стані всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах", — пояснили в Головному центрі спецконтролю.

Нагадаємо, у середу, 12 квітня, поблизу міста Яремче Івано-Франківської області стався землетрус. Його магнітуда сягала 2,5 бали. Як наголошують науковці, джерело землетрусу перебувало 10 км на захід від м. Яремче, Івано-Франківської області, на глибині шести кілометрів.

Раніше сейсмолог Олександр Кендзера заявив, що Україні може загрожувати серія потужних підземних поштовхів. Це пов'язано із тим, що землетруси у Туреччині, які лютували цього року, сталися у сейсмоактивному поясі, до якого належить й наша країна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2023 10:12