Фото: поліція Чернівецької області

На Буковині згоріла церква УПЦ МП (фото, відео)

У понеділок вранці, 24 квітня, до поліції надійшло повідомлення про пожежу в селі Мілієво Вижницького району. Поліцейські Буковини оперативно затримали чоловіка за підозрою у підпалі церкви та магазину.

Про це повідомляють у поліції Чернівецької області.

Церква московського патріархату та магазин горіли в результаті підпалу.

"Цієї ночі спалили один з найкрасивіших храмів Вижницького району, храм Іова Почаївського в селі Мілієве, що на Буковині. Підпалили храм цієї ночі — професійно, без шансів на порятунок", — пишуть на Facebook сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Поліцейські оперативно встановили порушника. Ним виявився 34-річний житель села Іспас.

Слідчі розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення обставин та мотивів вчинених правопорушень.

Нагадаємо, 19 квітня на Київщині рятувальники ліквідували пожежу трьох вантажівок. Займання призвело до зупинки руху в напрямку столиці. 

17 квітня на вулиці Каховській у Дніпровському районі столиці також сталася пожежа. Тоді вогнеборці виявили тіла двох людей. 

13 квітня в селі Гута-Межигірська Петрівської об’єднаної територіальної громади згоріла церква. Постраждалих та загиблих на місці події не виявили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.04.2023 09:55